Denis Matsuev - Encores. From Mozart to Rachmaninov

Denis Matsuev - Encores. From Mozart to Rachmaninov

Denis Macujev. Na bis

Samo jedno veče u Beogradu!

 

Osmog maja 2023. godine na sceni MTS Dvorane svetski poznat pijanista Denis Macujev održaće solistički koncert. Čuveni umetnik predstaviće neobičan program pod nazivom “Na bis”, koji sadrži remek-dela klasične muzike od Mocarta i Betovena do Čajkovskog i Rahmanjinova. Jedan od najistaknutijih pijanista našeg vremena izvešće najveća muzička dela različitih epoha i još jednom pokazati svoj jedinstveni talenat, jer u izvedbi Macujeva čak i najpopularnija i često izvođena klavirska dela dobijaju svežu energiju, a njihov smisao nove nijanse.

Denis Macujev odlučno se popeo na muzički olimp pobedom na XI Međunarodnom takmičenju “Čajkovski” u Moskvi 1998. godine. Iste godine muzičar je osvojio Prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju pijanista u Parizu. Po završetku Moskovskog državnog konzervatorijuma u kategoriji fortepijano, Macujev je odmah stekao svetsku slavu i postao jedan od najtraženijih pijanista svoje generacije. Laureat je Nagrade “Dmitrij Šostakovič”, Državne nagrade Ruske federacije za književnost i umetnost, Ordena počasti i drugih prestižnih nagrada i zvanja, a danas Macujev nastupa u najpoznatijim koncertnim dvoranama širom sveta.

Denisa Macujeva nazivaju divom klasične muzike, genijem klavira, smelim inovatorom i pažljivim interpretatorom poznatih dela. Rado viđen gost u legendarnim koncertnim dvoranama širom sveta, neizostavni učesnik i organizator velikih muzičkih festivala, stalni član vodećih simfonijskih orkestara Rusije, Evrope, Severne Amerike i država Azije, on uvek zna kako oduševiti i zadiviti publiku. Svaki njegov koncert pun je izvanrednih improvizacija i virtuoznih iznenađenja. Fenomen koji podrazumeva ime Denisa Macujeva ogleda se u njegovoj nepresušnoj energiji, retkom spoju talenta, harizme, raskošnog šarma i nezaustavljive radne discipline, i – što je najvažnije – u nameri da donese lepotu i bogatstvo muzike svakom slušaocu.

 

Ne propustite jedinstveni koncert velikana klavirske muzike.

Vreme Projekcija

ponedeljak, 8. maj