Klavirski koncert Stefana Djokovića

Klavirski koncert Stefana Djokovića

Doživite dva sata izuzetnog muzičkog užitka na koncertu Stefana Đokovića u MTS dvorani 28. marta! Očekuje vas ne samo vrhunsko izvođenje klasične muzike već i iskustvo koje pomera granice granice. Specijalna gošća na ovom koncertu biće glumica Jelena Gavrilovic čiji ćete raskošni glas čuti u potpuno drugačijem žanru nego ikada pre. Ovaj događaj nije samo simbol prestiža, već i vrhunac Stefanove misije - popularizacija klasične muzike. Budite deo ovog ekskluzivnog doživljaja kulture, rezervišite svoje ulaznice na vreme i učestvujte u stvaranju kulturne istorije. 

Stefan Đoković je doktorand studija klavira na Muzičkoj akademiji u Beogradu, Nakon završetka osnovnih studija na klaviru, nastavlja da radi sa prof. Petrom Bitelom na Guildhall School of Music and Drama u Londonu. Takođe je diplomirao pevačku školu Muzičke škole "Mokranjac" u Beogradu.
 
Snimao je za Nacionalnu televiziju i Radio Beograd, Francusku nacionalnu televiziju, Ruski Orfej. Decembra 2017. debitovao je u Njujorku na recitalu pobednika u prestiznooj dvorani Carnegie Hallu. 

Laureat je preko deset internacionalnih takmičenja.

Tokom 2023ce godine bio je nosilac projekta Na Krilima Muzike pod pokroviteljstvom prve dame Srbije Tamare Vucic koji je ispunio cilj popularizacije klasicne muzike I vracanja culture u njene domove-dom kulture u lokalnim zajednicama sirom Srbije odrzavsi 12 koncerata u 12 meseci.
Ukupan broj posetilaca broji preko 7000.

Takodje 28og Oktobra nastupio je u Beogradskoj Areni kao gost svetski poznatog ansambla Il Divo pre 10000 ljudi.

Dobitnik je povelje najboljeg pijaniste Univerziteta Umetnosti u Beogradu 2017. kao I Success Summit nagrade za umetnika godine 2020 i Nagrade Beogradski Pobednik za Najboljeg Dizajnera Godine 20210.

Nastupao je u važnim dvoranama u Rusiji (Velika dvorana St.Petersburgske filharmonije, Centar za kulturu Elena Obraztsova), Češkoj Republici, USA, Slovačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji (Narodno pozorište, Jugoslovensko narodno pozorište, Velika sala i Galerija Fondacije Ilije M. Kolarca, Skupština grada, Velika vojna dvorana, Atrijum Narodnog muzeja, Atrijum Etnografskog muzeja, Hala Srpske akademije nauka i umetnosti, Galerija ARTGET, Galerija Progres). 
Od 2012. godine održao je solo recitale u Srbiji(Velikoj vojnoj dvorani, Guarnerius, Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti i Dvorani Ilije M.Kolarca, Univerzitetskoj galeriji, Niski sinfonijski orkestar...)

Vreme Projekcija

četvrtak, 28. mart