29. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA

29. Festival autorskog filma biće održan od 24. novembra do 1. decembra.

Festival autorskog filma će i ove godine predstaviti filmska ostvarenja novih, originalnih i relevantnih dela i ličnih glasova evropske i svetske kinematografije. Publika će imati priliku da pogleda pobedničke filmove sa prestižnih festivala, kao i ostvarenja najcenjenijih stvaralaca danas.

Centralne programske celine Festivala autorskog filma čine takmičarski i glavni program, dok će selekcije Hrabri Balkan, Bande à part, Sirovo i Mreža festivala Jadranske regije predstaviti nove tokove u autorskom filmu.

Boro Drašković ovogodišnji je dobitnik nagrade Pogled u svet: Vojislav Vučinić koju Festival autorskog filma (FAF) dodeljuje za celokupan doprinos filmskoj umetnosti. Prizori iz filma Horoskop postali su jedan od ikoničkih znakova jugoslovenskog crnog talasa, dok ukupan Draškovićev opus predstavlja fascinantan umetnički uvid u fenomen nasilja – koji naše društvo još uvek ne uspeva da shvati, niti da na njega nađe odgovor. Plakat 29. FAF-a, rešenje vizuelne umetnice Dragane Krtinić, inspirisan je filmom Horoskop.

Glavna lokacija festivala biće mts Dvorana, dok će projekcije filmova biti održane i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci i bioskopima Cine Grand.