NEDA UKRADEN: "SAMO JE NEBO IZNAD NAS"

NEDA UKRADEN: "SAMO JE NEBO IZNAD NAS"

VELIKI SOLISTIČKI KONCERT NEDE UKRADEN 10. NOVEMBRA  U MTS DVORANI

 

IKONA ZABAVNE MUZIKE NASTUPIĆE NA KULTNOM MESTU GDE JE I GRADILA SVOJE VELIKE KONCERTNE POČETKE

 

UOČI KONCERTA, VERNOJ PUBLICI PORUČUJE: "RADUJEM SE NASTUPU U DVORANI U KOJOJ SAM ODRŽALA SVOJ PRVI SOLISTIČKI KONCERT"

 

KARTE ZA KONCERT  SU U PRODAJI NA BLAGAJNI MTS DVORANE I PUTEM TICKETS.RS

 

 

MTS DVORANA sa zadovoljstvom najavljuje solistički koncet Nede Ukraden, velike, balkanske pop dive, koji će biti održan 10. novembra. Svojim nastupom obradovaće beogradsku publiku posle pet  godina, na istom mestu gde je u nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata plenila na samom početku svoje bogate i veoma uspešne karijere.

 

Uoči nastupa, Neda vidno raspoložena poručuje:

 

"Veoma sam srećna da ću nastupiti baš u ovoj  u Dvorani u kojoj sam kao vrlo mlada pevačica, davne 1975. godine, održala svoj prvi solistički koncert i za koju me vežu najlepše uspomene. To je tada bila najprestižnija koncertna dvorana i taj koncert je bio najveća odskočna daska za sve dalje mnogobrojne koncerte širom Jugoslavije i Balkanskog regiona. Kada neko kao ja ima sreću da ima različitu generacijsku publiku,onda je Mts dvorana idealno mesto za susret i mladih i starih koje će moje pesme to veče spojiti, ujediniti“ ističe Neda i dodaje:

 

"Jedva čekam da  izvedem svoje mnogobrojne  vanvremenske hitove i čini mi se da će to i ovaj put biti nezaboravno veče! Jedini problem je šta od svojih mnogobrojnih lepih pesama, koje sam u svojoj više od pet decenija bogatoj karijeri snimila ,to veče ne otpevati, pa će mi sugestija mojih fanova biti veoma dragocena. Ja i ceo tim vrhunskih muzičara, dizajnera svetla, slike i zvuka kao i posebne, specijalno kreirane haljine, jedva cekamo da zapevamo...Radujte se prijatelji....Svi  ste dobrodošli!  Vidimo se 10. novembra, voli vas vaša Neda“.

 

Uz mnogobrojne hitove  i tiražne albume koje je i posle 2000. snimala, kao i za svoj  humanitarni rad, učinili su je najviše nagradjivanom  muzičkom umetnicom na ovim prostorima:

 

-3x Zatne ptice Jugotona, ( za srebrne, zlatne ,dijamantske i platinaste tiraze za 7 albuma)

-"Zlatna kaseta"- Zalozba kaset in plošč ( Slo)

-8x 'Oskara Popularnosti 'lista Tv Revija, -3x 'Zlatne vjence popularnisti' Iista STUDIO,

-" Zlatno sunce"  Grand prix Mostarskog festivala,

-"Zlatni mikrofon VŠS',( Sa)

-"Zlatni mikrofon Dijaspore',

-4x  'Zlatni Melko' ,

-3x "Zlatni Melos"

-"Zlatni mikrofon" lista Nezavisne Novine ,Banja Luka

-"Zlatni mikrofon" Ohrid festa, Severna Makedonija

-Nagrada "Žena Balkana" 2003.g na samitu u Istambulu, Turska

-" Zlatno srce" lista NADA

-pobednik Beovizije 2003. Za pop album

-Posebno priznanje za izuzetan doprinos diskografiji' 2017 HDU( Cro rec) ,

-Becki Oskar popularnosti 2016,

- Oskar popularnosti Banja Luka 2010., 2017,

- Dama godine 2015, 2017, i

-  mnoge druge nagrade medijskih, kulturnih i drustvenih ustanova! Ona je poznata po humanitarnom radu pa je za svoj nesebičan doprinos društvu u godinama raspada zemlje dobila mnogobrojne zahvalnice, povelje i priznanja!

 

 

Dobitnik je i najvećeg muzičkog priznanja kao istaknuti mužicki umetnik,za 50 god uspesnog bavljenja muzikom ,"NAGRADE ZA ŽIVOTNO DELO" Saveza estradno muzickih uduzenja Srbije!

Bila je udata za tv reditelja Milana Bilbiju, majka jedine kćeri Jelene i ponosna baka 3 unuka- Aleksandre, Nede, Dušana.

 

Još je veoma aktivna sa snimanjima, koncertima, bavi se i pisanjem, pa u maju 2022. izlazi njen prvi roman zivota- autobiografija "Zora je svanula".

 

 

KARTE ZA KONCERT SU U PRODAJI NA BLAGAJNI MTS DVORANE I PUTEM TICKETS.RS

 

Vreme Projekcija

četvrtak, 10. novembar