Istorija Dvorane

Dvorana Doma sindikata svečano je otvorena 13. juna 1957. godine na temeljima zgrade koja je građena od 1947. do 1955. prema projektu arhitekte Branka Petričića. Od te godine pa do danas, u Domu sindikata su se održavali, i dalje se održavaju, mnogi kulturni događaji od značaja za Beograd, među kojima je bio i prvi FEST davne 1971. godine.

Aprila 2013. godine Vlada Srbije je kompletnu zgradu Doma sindikata proglasila za spomenik kulture u Beogradu.

Rekonstrukcija dvorane Doma sindikata započeta je juna 2017. godine, a investicija u rekonstrukciju, uključujući i opremu, iznosila je preko 4.5 miliona evra.

mts Dvorana svečano je otvorena 27.aprila nastupom pijaniste klasične i elektronske muzike Frančeska Tristana i Simfonijskog orkestra RTS -a na čelu sa maestrom Bojanom Suđićem.

mts Dvorana nastala na temeljima svetske filmske, ali i muzičke prošlosti i obojena najrazličitijim bojama domaće umetnosti, aprila 2018. godine nastavila je život spremna je da njome zakorače neki novi klinci, ali i svedoci nekih boljih vremena. Oni koji će moći da posvedoče s ponosom da je „daskama“ koje život znače koračao čuveni Luj Amstrong, Bi Bi King, Ela Ficdžerald, ali i domaći  velikani kao što su Đorđe Marjanović, Olivera Katarina, ali i legenda izvorne - narodne muzike Miroslav ilić sa ukupno održana 29 koncerata u Dvorani Doma sindikata i neponovljiva brojka od 33 uzastopna koncerta koje je održala Lepa Brena. Kao mesto koje je slovi za kolevku FEST-a, Dvoranom Doma sindikata davne 1971. godine prošli su i slavni reditelji i veliki filmski autori Federiko Felini, Roberto Roselini, Mikelanđelo Antonioni, Luis Bunjuel, Miloš Forman. Oni i još mnoge druge slavne ličnosti iz različitih oblasti su dali pečat i emotivni i kulturni zalog za buduća vremena i današanju mts Dvoranu koja ponosno stoji  na ovim duboko ukorenjenim temeljima.

 

MTS DVORANA DANAS

VAŠ IZBOR ZA USPEŠAN DOGAĐAJ

 

mts Dvorana je najveći kongresni i poslovni centar u strogom centru Beograda, sa višedecenijskom međunarodnom, regionalnom i domaćom tradicijom.

Kao kulturno zaštićeni objekat, mts Dvorana je moderan kompleks jedinstvenog arhitektonskog identiteta pogodan za organizaciju različitih vrsta događaja: filmskih projekcija, predstava, koncerata,  festivala, opere, baleta, ali i  seminara, predavanja, kongresa i svih vrsta konferencijskih događaja.

Sa odličnom lokacijom na Trgu Nikole Pašića, u blizini javnih ustanova i kulturno-istorijskih spomenika i savremeno opremljenim amdbijentom, mts Dvorana je idealno mesto u kome možete organizovati svoj događaj.

Klijentima su na raspolaganju: izdavanje konferencijskog i kongresnog prostora, izložbeni prostor, savremene tehničke performanse za svaki događaj, VIP zona za koktele, garderoba, ugostiteljske usluge i ketering, besplatan Internet, VR zona

mts Dvorana je član mreže EUROPA CINEMAS uz podršku fonda CREATIVE EUROPE saveta Evrope.